Založ si blog

V Bardejove asi naozaj ide o veľa

Už približne dva mesiace sú v Bardejove vyvesené bilbordy, ktoré ohlasujú, že sa blížia komunálne voľby. Patria môjmu menovcovi a to ma povzbudilo k tomu, aby som sa o dianie v meste začal viac zaujímať.

Tým menovcom je Martin Šmilňák. Jeho bilbordy mi silno pripomínajú prezidentskú kampaň pána Kňažka. Čierne pozadie, tmavý oblek a úderný slogan. Povedal som si, že v Bardejove ide asi o veľa, keď má niekto peniaze, aby s kampaňou začal takmer pol roka pred komunálnymi voľbami. Lepšie som sa rozhliadol a zistil som, že v Bardejove sa toho deje oveľa viac, ako sú tieto mierne podivné čudné bilbordy.

Z ničoho nič sa prednedávnom v médiách objavila informácia, že Bardejovu hrozí vyškrtnutie zo Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Vraj kvôli výstavbe X-Centra a vraj to tvrdia krajskí pamiatkari. O tejto kauze popísal asi najviac hrôzostrašných článkov miestny rodák, redaktor Korzára a bloger Mário Hudák.

Začal som sa o vec zaujímať, pretože historické centrum Bardejova je to najlepšie, čo doma máme. Zistil som pozoruhodný fakt. Šéfka Krajského pamiatkového úradu v Prešove Eva Semanová poskytla médiám takéto stanovisko: „Krajský pamiatkový úrad Prešov neinicioval ani nepísal žiadne stanovisko, ktorým by dal podnet na vypísanie Historického jadra mesta Bardejov zo Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.“

Tak teraz neviem, komu mám veriť. Rodákovi Hudákovi alebo pani Semanovej? Neviem, ale keďže sa v Bardejove povráva, že novinár Mário Hudák chce kandidovať na mestského poslanca, asi budem veriť viacej pani Semanovej.

Komunálne voľby sú ešte veľmi ďaleko, ale v Bardejove sa už teraz dejú veci. Preto som sa rozhodol, že ich budem pozorne sledovať a objektívne o nich informovať. Zdá sa totiž, že v Bardejove asi naozaj ide o veľa.

Kto platí primátorskú kampaň Martina Šmilňáka v Bardejove?

22.09.2014

Predseda strany Sieť Radoslav Procházka, expremiérka Iveta Radičová a poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská podporujú v Bardejove kandidáta na primátora s prinajmenšom podozrivým financovaním. Riaditeľ spojenej cirkevnej školy Martin Šmilňák sa uchádza o post primátora Bardejova už druhý raz. Pred štyrmi rokmi ho porazil Boris Hanuščák. Druhá [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 14623x
Priemerná čítanosť článkov: 7312x

Autor blogu

Kategórie

Archív